In september is er een nieuwe editie van Connected.Dots van start gegaan. Zowel in Antwerpen als Gent participeren een tiental deelnemers met veel enthousiasme aan een reeks van 12 workshops. De focus ligt daarbij op de co-creatie van producten en het delen van verhalen. Daarnaast worden de workshoppers ook ondergedompeld in een skills bad. Ze gaan aan de slag met de vaardigheden die nodig zijn om zelf sociaal te ondernemen. Hendrikje, de coördinator van Connected.Dots in Antwerpen, brengt verslag uit van de eerste sessies.

MEER DAN 1 EI KWIJT
Connected.Dots is bijna halfweg. We hebben intussen vijf sessies achter de rug. In Antwerpen focussen we ons op print, illustratie en grafisch werk. De deelnemers zijn zeer divers, met verschillende achtergronden, zowel cultureel als professioneel. Die boeiende mix zorgt meteen voor veel kruisbestuiving en creativiteit, wat echt super is om te zien.

De sessies worden begeleid door twee freelancers, Laura en Sara, die allebei een forse lading kennis en enthousiasme aanvoeren. Ze laten de deelnemers onder meer experimenteren met patronen maken, printen met lino en kleurentheorie.

Wie denkt dat hier schools les wordt gegeven en dat de deelnemers passief leerstof moeten slikken, heeft het mis. Goed mis. We werken net heel vaak met concrete opdrachten, waarin de creativiteit en co-creatie van de deelnemers voorop staat. Zo was de uitdaging van vorige week om een restaurant te creëren. We gingen aan de slag met twee groepen van telkens vijf mensen. Deelnemers dachten na over look & feel, kleur, prints, inkleding,… Een heel bijzondere uitdaging waarin deelnemers echt meer dan één ei kwijt konden. De restaurant-oefening was meteen een mooie voorbereiding op de sessies waarin we straks ook echt een product gaan ontwerpen: een serie/collectie die vertrekt vanuit het talent en de verhalen van de deelnemers.
Er ging uiteraard ook heel wat aandacht naar skill building. Copywriter Frederik nam ons mee in de wondere en snel veranderende wereld van de sociale media. Aan de hand van 20 tips, 10 stappen en heel veel 1 op 1 coaching konden de deelnemers zelf aan de slag om een content plan op te maken en het kanaal te kiezen dat ze het beste vonden passen bij hun zaak. Dat alles mondde uit in zowel verbeterde bestaande posts als nieuwe bijdragen. Niet enkel voor de eigen zaak, overigens, maar ook voor het collectief Connected.Dots. Hou de sociale media in de gaten, want eind dit jaar lanceren we de eerste collecties van het collectief en die beloven erg mooi te worden!
Tot slot zijn we samen met onze partner van Antwerp Management School aan het onderzoeken wat een geschikt business model is voor deze dienstverlening. Het ontwikkelen van een Customer Journey, Service Blueprint en eerste versie van een business model helpt goed op weg om straks tot een gedegen business model te komen.

Heel benieuwd naar de volgende workshops, de productenreeks én hoe het in Gent loopt? Daarover blogt Nathan binnenkort!

Meer info over Connected.Dots lees je hier!

0498 10 11 66