Concreet

iDROPS biedt 4 Social Innovation Products aan:

Onze eerste kant-en-klare oplossingen zijn de DIGI products en dragen dus bij tot het dichten van de digitale kloof, die zelfs anno 2021 steeds groter wordt.

1. Studio Digital

iDROPS maakt officieel deel uit van de e-inclusie kaart in Vlaanderen en heeft een belangrijk digitaal aanbod voor kwetsbare groepen, zoals NEET-jongeren, nieuwkomers, jongeren met autisme en gedetineerden. Deze formule is gebaseerd op Studio Digital, waar technologie en creativiteit centraal staan, maar waar er evenzeer wordt ingezet op het ontwikkelen van toekomstvaardigheden en zelfexploratie.

2. DIGI SMAAKMAKER

Ook organiseren we interactieve beurzen en workshops voor de motivering en het klaarstomen van werknemers voor digitalisering op de werkvloer. Een formule die gebaseerd is op ons project DIGI SMAAKMAKER en het gevolg is van een bijzonder succesvolle samenwerking met MTech+, Stad Gent, Google en Nesta.

Naast een aanbod rond digitalisering hebben we ook ijzersterke CARE products die voortvloeien uit onze expertise op het vlak van zorg en welzijn, onder meer inzake mantelzorg.

3. De MantelzorgHub

De MantelzorgHub is een driedelig pakket (Mantelzorgcafé, Mantelzorgcollege, Mantelzorg Online) waarmee steden en gemeenten hun mantelzorgers op korte tijd een kwalitatieve ondersteuning kunnen bieden, zowel op psychosociaal als inhoudelijk gebied. Dit concept werd al op 23 plaatsen in Vlaanderen uitgerold. 

Voor de laatste formule zijn we volop onze innovatieve participatietrajecten vorm aan het geven voor steden en gemeenten, waarbij de nadruk ligt op meer sociale cohesie, empathie, toekomstdenken en creativiteit. 

4. Innovatieve participatietrajecten

Via innovatieve participatietrajecten laten we  steden en gemeenten floreren doordat zij samen met hun burgers tot nieuwe oplossingen komen op maat van de 21e eeuw. Zo kunnen ze onder andere een participatietraject opstarten voor de inspraak op een meerjarenplan, hervorming van adviesraden of herbestemming van publieke ruimtes. 

 

Innovatiehonger gekregen? Scroll dan naar beneden en contacteer ons!

Contact

Onze Social Innovation Products zullen in de toekomst alleen maar uitbreiding krijgen. Benieuwd naar wat iDROPS en iFLOW voor jou en jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact op met Jens! Je kan mailen naar jens@idrops.be of een telefoontje plegen naar 0479 24 32 40. Gewoon doen!

Team

Jens

HR Coördinator
De nobele discipline van het veldrijden houdt Jens op zondag aan het televisiescherm gekluisterd. In zijn hoofd spelen onderwijl popliedjes van de nineties. Zelf een basketbalspeler geweest, heeft hij een boon voor Michael Jordan. Jens’ motto is powered by diezelfde Jordan: "I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeeded." Breng daar maar eens iets tegenin. Mens, natuur en technologie in harmonie laten vloeien, dat is Jens z’n droom. Yep: ambitieus is ie wel!
contacteer me
Maak kennis met onze kant-en-klare oplossingen. Klaar voor onmiddellijke implementatie, maar met ondersteuning op jouw maat en noden.