De Ideale Wereld 

Minister Beke lanceerde begin dit jaar een projectoproep om kinderen en jongeren met complexe problematieken in de residentiële jeugdhulp beter te ondersteunen. Het project wil expertise vanuit jeugdhulp, de sector voor personen met een handicap, de geestelijke gezondheidszorg en aanvullende partners aan elkaar knopen om zo een antwoord te bieden op geblokkeerde ontwikkelingstrajecten.

Op 17 september werd de aftrap van 'De Ideale Wereld' gegeven in de regio Mechelen - Lier, op 23 september in Limburg en op 29 september in Westhoek - Midden-West-Vlaanderen.  

Bekijk de reportage over de aftrap in Genk hier.

iDROPS als facilitator

iDROPS werd als facilitator gekozen om over heel Vlaanderen 3 ideale werelden, 11 lerende netwerken en een expertengroep te begeleiden. De centrale vraag die we willen beantwoorden met het traject is: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet thuis kunnen wonen meer gepaste ondersteuning en meer ontwikkelingskansen krijgen?

Op 23 september gaf collega Lore de eerste workshop van ‘De Ideale Wereld’ in Genk, waar de aanwezigen brainstormden over de centrale doelstelling. 

 

Vragen over het traject? Contacteer lore@idrops.be!