Mobiel baken voor awareness en ontmoeting rond neurodiversiteit krijgt vorm op de terreinen van CirQ

iDROPS en kunstencollectief TAAT geven tijdens een Autumn School in de herfstvakantie samen met neurodiverse jongeren vorm aan een sculpturaal baken voor neurodiversiteit. De terreinen van CirQ zullen de uitvalsbasis vormen voor dit “encounter portal” dat awareness moet creëren en een plaats voor ontmoeting wil bieden.

De Autumn School is onderdeel van het project Inclusively Wired dat een neuro-inclusieve onderwijs- en werkcontext wil creëren, en publieke ruimtes wil vormgeven die neurodiversiteit ondersteunen en omarmen. Dit aan de hand van een reeks vakantieactiviteiten voor jongeren van 14 tot 25. Eerder in de reeks ging al de Summer School “De neuro-inclusieve stad” door in doe- en denkplek BROEI. Tijdens deze Summer School, die begeleid werd door Daisy Dawson en Valentine Langlais, kwamen als belangrijkste aandachtspunten naar voor dat er in de eerste plaats nood is aan awareness rond - en informatie over - neurodiversiteit en in de tweede plaats aan veilige ruimtes waar de meerwaarde van neurodiversiteit gevierd wordt zoals bijvoorbeeld die van biodiversiteit.

Kunstencollectief TAAT zal tijdens de herfstvakantie met deze conclusies aan de slag gaan in een 3-daagse Autumn School. Samen met Daisy Dawson en zowel neurodiverse als neuro-typische deelnemers zullen ze een “encounter portal” of mobiel baken voor awareness en ontmoeting vormgeven én bouwen op de terreinen van CirQ in Gentbrugge. Doel is de stem van deelnemers te versterken door samen te denken en maken in verbinding met anderen. 

De Autumn School gaat door op 2, 3 en 4 november telkens van 9u tot 17u in de gebouwen van CirQ, Tennisstraat 13, 9050 Gent. Kostprijs: 45 euro voor 3 dagen (lunch en snacks inbegrepen)

Op vrijdagmiddag is er een publiek toonmoment waarop je het encounter portal kan bezoeken.

Schrijf je nu in!

 

Meer info? frederik.db@idrops.be vertelt je graag meer over de Autumn School en het project Inclusively Wired.

 

Doel is de stem van deelnemers te versterken door samen te denken en maken in verbinding met anderen -