Wij zijn op zoek naar jongvolwassenen (18 - 35 jaar) in kankerbehandeling - of ooit geweest, die het effect van een creatief proces op hun genezing/re-integratie willen ervaren.
 

Recent startten we het pilootproject 2Spaces, waarin we met de unieke combinatie van innovatiemethodes 'design thinking' en 'art thinking' een oplossing willen aanreiken ter bevordering van het psychosociale welzijn van jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar in kankerbehandeling - of in de nazorg daarvan.
 

Traject

Tijdens de eerste fase binnen dit traject werken we in samenwerking met ervaren kunstenaars om een creatief proces aan te gaan, waarin persoonlijke ervaringen van deze jongvolwassenen de basis vormen van een eigen artistiek werk. 

Op die manier leren ze gebeurtenissen plaatsen, anders naar hun ziekte/genezing kijken, hun talenten ontdekken of gewoon even aan de realiteit ontsnappen. Het geeft ook vele mogelijkheden tot ontmoeting: met zichzelf, maar ook met lotgenoten, kunstenaars, ontwerpers, zorgverleners, technici, directe en indirecte kringen, ziekenhuizen en zelfs het lokale beleid.

De finale bedoeling is een concreet duurzaam model te ontwikkelen met zowel digitale als analoge toepassingen waarmee de medische wereld kunst en creativiteit kan inzetten ter ondersteuning van het psychosociale welzijn van deze jongvolwassenen.
 

Workshops

19 augustus vond het eerste ontmoetingsmoment plaats in het Majin Huis in Gent. De volgende ontmoetingsdag, tussen de deelnemende kunstenaars en deelnemers/geïnteresseerden, zal plaatsvinden op 13 september om 14u in het Majin Huis.

Rekrutering

We zijn nog steeds op zoek naar enkele deelnemers tussen de 18 en 35 jaar, in kankerbehandeling - of ooit geweest, die nieuwsgierig zijn om met kunstenaars samen te werken en het effect van zo'n creatief proces op hun genezing/re-integratie te ervaren.
Er zijn geen vaardigheden vereist.

Ken je zo iemand? Aarzel niet om hen deze oproep door te sturen.
Ben je zo iemand? Stuur ons een mailtje via 2spaces@idrops.be.

 

Ontdek hier meer over het project 2spaces.

 

In samenwerking met Arteconomy, het Kankercentrum UZ Gent en Waag (NL).