Op zaterdag 15 oktober verzamelen een aantal Gentse organisaties in het Pierkespark (Brugse Poort) om antwoorden te geven op allerlei vragen over starten in de horeca. Dit infomoment  brengt potentiële horecaondernemers in contact met de juiste ondersteunende organisaties, namelijk Starterslabo, microStart, Ondersteuningspunt Ondernemers Gent, She Did It en Horeca Forma.

Met dit infomoment willen we samen met Voem en Arktos potentiële horecaondernemers informeren over het aanbod van begeleiding en opleidingen. 

Het starten van een eigen horecazaak vraagt heel wat voorbereiding. Er moeten vooraf heel wat kosten gemaakt worden, voor de eerste maaltijd kan worden verkocht. Met de huidige prijsstijgingen van huur, gas en voeding worden deze kosten beduidend hoger. Daarnaast vinden veel horecazaken erg moeilijk personeel. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid en omringd te zijn. Een voorbeeld: een iets duurdere boekhouder met een specialisatie in jouw vennootschap is de investering zeker waard. Op die manier kom je als startende ondernemer minder snel voor grote verrassingen te staan.

Het infomoment is een onderdeel van Re:present, een project dat hobbychefs met een migratieachtergrond stimuleert richting ondernemerschap en hun potentieel aanwakkert. Soms is het moeilijk om een gepaste job te vinden. Ondernemen kan dan een goed alternatief zijn.

Re:present wil de drempels richting ondernemerschap verlagen. Met de Proeftuin creëert het project kansen voor hobbychefs door tweewekelijks een pop-up brunch bar te organiseren in Trafiek vzw. Tijdens de voorbereidingen van deze brunches worden ze professioneel begeleid door ervaringsdeskundigen.

Het infomoment is een informeel moment waar de hobbychefs samen met andere Gentenaars vragen kunnen stellen en de juiste ondersteuning kunnen vinden om de volgende stappen te zetten. Zo biedt het Ondersteuningspunt Ondernemers Gent (OOG) gratis advies en ondersteuning aan voor Gentse (startende) ondernemers. Op zaterdag 15 oktober is het OOG ook van de partij.

 

Infomoment: Starten in de horeca, nu?

Locatie: Pierkespark (Haspelstraat 29, 9000 Gent)
Timing: 15 oktober van 14:00-18:00

 

Vragen? → fabio@idrops.be vertelt je graag meer over het Re:present en het infomoment

Dit project wordt gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds.

Arktos, Veggie is Halal, IDROPS, Voem, Stebo, ESF, Vlaanderen is werk