Met Studio Waste #beatingtheodds gaan iDROPS en Impact Shakers vanaf 8 november in Gent aan de slag met jongeren in een reeks van workshops en sessies om de eerste stappen te zetten naar een eigen circulair bedrijfje.

Studio Waste #beatingtheodds wil jongeren van 16-29 jaar vanuit alle achtergronden, en zonder vereiste voorkennis, prikkelen om duurzaam te gaan ondernemen. In oktober start Studio Waste #beatingtheodds met een reeks van 6 praktische design workshops waarin de deelnemers ieder hun eigen circulaire product bedenken. Vanaf januari ligt de focus in 12 bijkomende sessies op het op de markt brengen van dit product, en leren deelnemers de basisvaardigheden om een eigen bedrijfje te starten.

De workshops zullen doorgaan in de Broederij op de Standaerdsite, een centraal gelegen ontmoetings- en maakplek en groene oase in Ledeberg, Gent.

Het eerste deel neemt innovatiebureau iDROPS, dat gespecialiseerd is in design voor inclusie en welzijn, voor zijn rekening. De jongeren maken er al doende kennis met circulair ontwerpen, Design Thinking en prototyping.

Het tweede deel wordt verzorgd door Impact Shakers, dat ondergerepresenteerde ondernemers helpt bij het opstarten van een gezond bedrijf met impact. De ondernemers in spe leren er hoe ze hun product in de markt kunnen zetten, een business plan opstellen én hun idee pitchen.

Studio Waste #beatingtheodds start op 8 november in De Broederij, Standaerdsite 1, Ledeberg (Gent).

→ Gratis inschrijven kan op studiowaste.be

 

Vragen? ralph@idrops.be geeft jou graag meer uitleg!

Studio Waste #beatingtheodds start op 8 november in De Broederij -