PeaceCraft Belgium

Eindelijk was het van dat! Na maanden van online samenwerken en een eerste online voorstelling, waren we heel enthousiast om eind juni de deuren van ons kantoor in Gent te openen voor het publiek. We organiseerden er een PeaceCraft Expo en nodigden de buurt en geïnteresseerden uit om te komen kijken naar de resultaten van wat onze jongeren het voorbije jaar hebben ontwikkeld. Met veel belangstelling voor het proces en de resultaten bouwden de jongeren de expositie en stelden ze hun antwoorden voor op de polarisatie in de maatschappij rond vluchtelingen en migratie.

PeaceCraft Europe

Niet alleen in België gingen jongeren aan de slag met de polarisatie rond vluchtelingen en migratie. In totaal namen 80 jongeren, zowel met als zonder vluchtelingenachtergrond, uit België, Slovenië, Bulgarije en Turkije deel aan het PeaceCraft project en ontwikkelden ze hun eigen prototypes.
Van 12 tot en met 16 juli sluiten we het project af en organiseren we een Europese uitwisseling in Brussel met onze partners uit Slovenië en Bulgarije.

Final event

En ja, de jongeren zijn klaar om hun creaties nu aan het grote publiek te tonen!

Op woensdag 14 juli nodigen we jullie daarom graag uit voor het final event van PeaceCraft in het STAM Europa, Aarlenstraat 104 in Brussel.

Op het programma van dit netwerkevent:

  • 1. Presentatie van PeaceCraft Europe + toolkit jeugdwerkers
  • 2. Interactieve voorstelling van de resultaten van de jongeren

Vergezeld door een optreden van Alaa Shublaq & friends en lekkere hapjes en drankjes.

 

Wil je er graag bij zijn? Reserveer je gratis ticket hier
Meer info? Mail naar nathan@idrops.be.