Een hart onder de riem

Naar schatting 20.000 tot 40.000 jongeren en kinderen doen aan mantelzorg. Ze nemen verschillende zorgtaken op zich binnen hun gezin of omgeving. Deze jonge mantelzorgers verdienen erkenning voor hun moedige werk. Maar vaak zijn ze onzichtbaar in de maatschappij.

Om daar verandering in te brengen hebben Cera, de Kinderrechtencoalitie Vlaanderen en het Gentse bureau voor sociale innovatie iDROPS de campagne YOUNG HEROES gelanceerd. Want deze jongeren zijn echt wel jonge helden. De campagne wil het thema bespreekbaar maken en de vele jonge mantelzorgers een hart onder de riem steken.

 

Fotogalerij

Fotogalerij

Jonge mantelzorger Niels:

"Ik ben heel snel zelfstandig geworden."

Hit the play button hieronder en maak kennis met een aantal jonge mantelzorgers!

Check de website!

Meer weten over YoungHeroes? Trek dan over de baren van het internet zeker eens naar de website voor en door de jonge helden van de mantelzorg. Jonge mantelzorgers die met vragen zitten of hulp nodig hebben, kunnen ook terecht bij ondersteuningskanalen zoals Awel en NokNok.

Projectteam

Fien

Projectcoördinator Zorg & Welzijn
Voor Fien onder zeil gaat, ruikt ze even aan de haren van haar slapende dochtertjes. Geef haar de volgende ochtend een kop koffie en speculoos en ze is blij als een kind. Je kan haar om een brood sturen, maar weet dat de korstige ‘poepjes’ de tafel niet halen. Onderweg neuriet ze wellicht 'Independent Women' van Destiny’s Child, terwijl ze nadenkt over Simonne De Beauvoir en Greta Thunberg, ofwel dames met pit. Fien luistert graag naar mensen en hun noden. Nadien trekt ze een royaal blik verbinding open.
contacteer me