Een hart onder de riem

Naar schatting 20.000 tot 40.000 jongeren en kinderen doen aan mantelzorg. Ze nemen verschillende zorgtaken op zich binnen hun gezin of omgeving. Deze jonge mantelzorgers verdienen erkenning voor hun moedige werk. Maar vaak zijn ze onzichtbaar in de maatschappij.

Om daar verandering in te brengen hebben Cera, de Kinderrechtencoalitie Vlaanderen en iDROPS de campagne YOUNG HEROES gelanceerd. Want deze jongeren zijn echt wel jonge helden. De campagne wil het thema bespreekbaar maken en de vele jonge mantelzorgers een hart onder de riem steken.

Fotogalerij

Fotogalerij

Jonge mantelzorger Niels:

"Ik ben heel snel zelfstandig geworden."

Hit the play button hieronder en maak kennis met een aantal jonge mantelzorgers!

Check de website!

Meer weten over YoungHeroes? Trek dan over de baren van het internet zeker eens naar de website voor en door de jonge helden van de mantelzorg. Jonge mantelzorgers die met vragen zitten of hulp nodig hebben, kunnen ook terecht bij ondersteuningskanalen zoals Awel en NokNok.

Projectteam

Lore

Project manager Zorg en Welzijn
Chocolade met nootjes, dansen in haar keuken en ‘Wannabe’ van de Spice Girls, daar wordt Lore blij van. Net als van de neuzen in dezelfde richting krijgen. Als ze diep nadenkt, bijt ze op de binnenkant van haar wang. Aoutch. Wie haar inspireert? Hatsjepsoet, de eerste vrouwelijke farao, die meteen ook het langst regeerde van alle farao’s. Nina Simone verdient de tweede plaats, omdat ze op haar twaalfde haar eerste concert weigerde aan te vangen nadat haar ouders naar de achterste rij waren verbannen omwille van hun huidskleur.
contacteer me