Studio Digital is een traject dat we hebben ontwikkeld om kwetsbare doelgroepen digitale vaardigheden, creativiteit en ondernemerschap bij te brengen door op een toegankelijke manier een eigen digitaal project te bedenken en uit te werken. 

Sinds 2017 begeleiden we een hele reeks Studio Digital trajecten in het volledige land met als hoogtepunt 2021, waarin we digitaal zelfvertrouwen, aangescherpte creativiteit en ondernemerschap konden meegeven aan meer dan 275 deelnemers in een serie workshops met focus op NEET-jongeren, jongeren met een beperking en gedetineerden.

Dat jaar introduceerden we ook een nieuw focustraject “Digitale Ambachten” bij De Lovie, een sociale organisatie in de Westhoek die ondersteuning biedt aan personen met een verstandelijke handicap of andere beperking. In de workshops rond digitale ambachten leren deelnemers bijvoorbeeld hout, textiel en vinyl te bewerken met computergestuurde tools.

Deze maand gingen we hier nog een stap verder in door van start te gaan met een train de trainer op maat. Medewerkers van De Lovie kregen in een serie van 2 workshops alle tools en vaardigheden mee om zelf een Studio Digital traject met focus op digitale ambachten uit te rollen, en hoe zij veilig en impactvol verschillende maakmachines zoals een lasercutter en snijplotter kunnen inzetten voor een waardevolle vrijetijdsbesteding van hun jongeren. Daarbij gaven we hen een introductie tot design thinking. De doelstelling is om een eigen Makerspace Hub op te zetten, en op termijn hun eigen gemaakte producten te verkopen!

Een train de trainer is voor ons een belangrijke manier om de maatschappelijke impact van een project te vergroten. We brengen jou dan ook graag de vaardigheden bij om zelf een Studio Digital uit te rollen en hoe je design thinking kan toepassen in je organisatie!

 

Geïnteresseerd in een train de trainer in digitale maaktechnieken, over hoe een Studio Digital traject uit te rollen of co-creatief werken en design thinking?
jens@idrops.be vertelt je graag meer!