Sofie

Team Coördinator Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Er schuilt een Pipi Langkous – lees: een rebelse, autonome power girl – in Sofie, die graag een kilo zoete, zwarte drop wegwerkt. Dagelijks. Niettemin heeft ze een puntgaaf gebit. Il faut le faire. Sofie heeft een zwak voor foute liedjes (‘Traag’ van Kraantje Pappie, yup) en kinderfilms. Haar dada? Toegankelijk digitaal design, onderzoek en impactmetingen! Tjakkaa!
contacteer me

Hendrikje

Team Coördinator Diversiteit en Inclusie
Reggaeton en mayonaise, nu, en liefst veel! Dat is Hendrikjes devies. Weliswaar nadat ze een potje yoga of een surfsessie achter de kiezen heeft. Ander geliefd tijdverdrijf: reizen! Naar de Marokkaanse woestijn of Guinee, magische plekken waar Hendrikje tot zichzelf komt. Haar stokpaard? Alles wat met social design heeft te maken. Dat ze een zwak heeft voor powervrouwen die ijveren voor sociale rechtvaardigheid hoeft niet te verbazen: deze ancien bij iDROPS is er zelf één van veel karaat!
contacteer me

Fabio

Projectmedewerker Diversiteit en Inclusie
Fabio mag graag twee oortjes insteken op de trein of de bus, zonder dat hij muziek laat spelen. Zo kan hij schaamteloos meeluisteren met de gesprekken rondom hem. Hij probeerde z'n eigen zijderupsen te kweken, maar die home made gordijnen en T-shirts zag hij door zijn neus geboord na het schielijk heengaan van de beestjes. Een verlies dat Fabio verwerkt heeft op de tonen van Wegue Wegue (Kalemba). Zijn voorbeeld? Jaouad Alloul! Zoek de man eens op en buig respectvol het hoofd.
contacteer me

Deniz

Projectcoördinator Diversiteit en Inclusie
Als doomsday komt, zit Deniz het liefst opgesloten in een kantoorboekhandel. Niets brengt Deniz zo in vervoering als nieuwe pennen, stiften, notitieboekjes en andere schrijfwaar. Mogelijk danst ze onderwijl zonder enige gêne de lambada. Ze slaat ook wel eens aan het geïmproviseerd naaien. Sociale innovatie is voor haar: samenwerken om het leven van heel veel mensen te verbeteren. Haar held: Charlie Chaplin, omdat hij het vermogen had anderen vreugde te brengen, terwijl hij in donkere tijden leefde.
contacteer me

Jens

HR Coördinator
De nobele discipline van het veldrijden houdt Jens op zondag aan het televisiescherm gekluisterd. In zijn hoofd spelen onderwijl popliedjes van de nineties. Zelf een basketbalspeler geweest, heeft hij een boon voor Michael Jordan. Jens’ motto is powered by diezelfde Jordan: "I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeeded." Breng daar maar eens iets tegenin. Mens, natuur en technologie in harmonie laten vloeien, dat is Jens z’n droom. Yep: ambitieus is ie wel!
contacteer me

Coraline

Projectcoördinator Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Coraline is onze Waalse collega. Zij zet iDROPS op de kaart aan de andere kant van de taalgrens. De weg naar haar hart? Simpel: chocolade en champagne. Grappig: Coraline prevelt een wens telkens ze tijd betrapt op een dubbele aanduiding. Die van 13u13 is nog niet uitgekomen. Ze hoopt op meer geluk om 08u08. In afwachting daarvan luistert ze naar Franstalige nineties hits. Cora loves to empower people. Haar inspiratie haalt ze bij de Franse eco-activiste Camille Etienne.

contacteer me

Nathalie

Directeur
Onze directeur heeft het hart op de tong en is een koppige doorzetster. Ze heeft een diploma Japans op zak en deed er nog een rondje sociale en culturele antropologie bij. Aan dat alles hield ze een passie voor Oosterse religies en filosofieën over. Nathalie mag graag Ben Foggle’s New Lives In The Wild bingewatchen, wat iets doet met haar sowieso al enorme verbeeldingskracht. Ze onderhoudt platonische liefdesrelaties met meerdere olijfbomen. Die bomen vinden dat zelf prima, naar verluidt.
contacteer me

Nathan

Projectcoördinator Diversiteit en Inclusie
Wij noemen hem al eens SMF - wat dat betekent, leer je op Google - maar jij mag gewoon Nathan zeggen. Hij is een natuurmens die in de stad woont en een stadsmens die graag mag ronddwalen in de natuur. Na zo'n tocht trakteert hij zijn innerlijke zelve op een bord lekker eten, à la carte du frigo, zoals hij het zelf noemt. Onrecht spoort hem aan tot actie, maar hij ligt ook graag op Curaçao. Soms waagt hij zich aan een stukje opera, maar gelukkig nooit op kantoor... Waarvoor dank, Nathan!
contacteer me

Lore

Projectcoördinator Zorg & Welzijn
Chocolade met nootjes, dansen in haar keuken en ‘Wannabe’ van de Spice Girls, daar wordt Lore blij van. Net als van de neuzen in dezelfde richting krijgen. Als ze diep nadenkt, bijt ze op de binnenkant van haar wang. Aoutch. Wie haar inspireert? Hatsjepsoet, de eerste vrouwelijke farao, die meteen ook het langst regeerde van alle farao’s. Nina Simone verdient de tweede plaats, omdat ze op haar twaalfde haar eerste concert weigerde aan te vangen nadat haar ouders naar de achterste rij waren verbannen omwille van hun huidskleur.
contacteer me

Brecht

Projectcoördinator Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Bijgenaamd Blonde Brecht. Doe hem maar een zak chips. Of vijf. Nee, zes. Nee, een héél winkelrek. Die calorieën verbrandt hij dan wel weer dankzij zijn voorliefde voor de movement culture van Ido Portal. Concreet: Brecht brengt veel van z'n tijd in hurkzit of heupzwaaiend door, terwijl hij naar Let's Get Loud van Jennifer Lopez luistert. De rare blikken neemt hij voor lief. Als ware tech boy wil hij wel eens op café met Elon Musk, zijn lichtend voorbeeld. 'Omdat hij een visie weet te creëren op een wereld die spannend is', dixit Brecht.
contacteer me

Femke

Projectmedewerker Zorg en Welzijn
Een Facebookevenement voor een initiatie Mongoolse keelzang en Dabke? Aanwezig! In haar vrije tijd schuimt Femke de meest eigenaardige evenementen af op zoek naar unieke ervaringen. Bekomen doet ze eenmaal thuis met een boterham met pindakaas én choco op ‘Pump It Up’ van Danzel, want #zijluistertbelgisch. De ene helft van haar sociale innovatie-hart bonkt voor duurzame gedragsverandering, de andere helft deelt ze met fotografe Martine Franck voor kwetsbare mensen en hun verhaal.
contacteer me

Janne

Projectmedewerker Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Chocolade of ijs (lees: sneeuw), Janne likt er haar vingers bij af of loopt er met haar blote voeten door. Naast de wondere wereld van technologie, ontdekt ze sinds kort ook de Vlaamse Gebarentaal. Misschien tolkt ze ooit wel de liedjes van Eurosong for kids 2003, die bezorgen haar namelijk pure nostalgie. Solliciteren om Jannes rolmodel te worden kan door: iets bespreekbaar te maken, een taboe te doorbreken of iets bewonderingswaardig te doen. Zo iemand inspireert haar namelijk om zelf ook beter te doen.
contacteer me

Daphne

Projectcoördinator Duurzaamheid en Ecologie
Daphne laat het weer en haar humeur beslissen over haar hobby’s en de muziek die ze door de boxen knalt: deephouse beats waar ze niet van kan blijven stilzitten of diep gevoelige snaren waar haar oog niet kan van droog blijven. Toch is er een constante in haar leven die ze altijd wel kan smaken: leemzoete romcoms. Sociale innovatie moet voor Daphne tastbare oplossingen brengen, kloppen met de realiteit en morgen ook nog relevant zijn. Of surfend, zingend en inspirerend zijn, zoals de activist Jack Johnson het betaamt.
contacteer me

Annelien

Projectmedewerker Zorg en Welzijn
Dat ze geen Japanse is, verbaast ons. Je vindt haar iedere ochtend met een kop Japanse thee en is gepassioneerd door zowat alles wat met dit land te maken heeft. Verder heeft ze een fascinatie voor de fysieke en mentale staat van de mens. Zo weten ontwerpers Neri Oxman en Agi Haines haar steeds te inspireren. Gezien haar artistieke achtergrond, is social design zoals dat van Studio Roosegaarde helemaal haar ding.
contacteer me

Stephanie

Financieel medewerker
Taartjes, pannenkoeken, ijs, chocomousse … haar guilty pleasures zijn even zoet als haar persoonlijkheid. Stephanie gelooft sterk in de kracht van de eigen geest. Een positieve benadering is namelijk een must voor sociale innovatie. Want zoals Deepak Chopra zegt, "je gedachten sturen je omgeving, je trekt aan waar je aan denkt". Stephanie surft op positieve vibes! En die durven zich ook wel eens uiten in schilderen, dansen, en niet te vergeten: karaoke op ‘Never gonna give you up’ van Rick Astley. Haar lijflied waarmee duidelijk wordt dat opgeven geen optie is!
contacteer me
Social change is a team effort ~