Het doel? Meer psychosociaal welzijn

Jongeren en volwassenen met kanker ervaren naast de symptomen van hun ziekte vaak ook ernstige pijn-, stress- en angstgerelateerde klachten. Pijnlijke behandelingen, onverwachte complicaties, langdurig ziekenhuisverblijf, onzekerheid over de toekomst en mogelijk herval duwen mensen in een emotionele en stresserende rollercoaster.

Via 2Spaces reiken we een vernieuwende oplossing aan die een verschil kan maken op het vlak van psychosociaal welzijn. Digitale toepassingen, zoals Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR), kunnen het ziekenhuisverblijf van patiënten aangenamer maken. Zo zetten ze stappen naar een verbetering op het gebied van pijn, mentale rust, revalidatie en (sociale) activering als patiënt. 

Fotogalerij

Fotogalerij

In een notendop

2Spaces wil psychosociaal welzijn van patiënten verbeteren door middel van digitale technologie.

It's all about impact

Met 2Spaces willen we echt een verschil maken, op verschillende niveaus:

  • Het psychosociaal welzijn van de patiënt verbeteren
  • De patiënt afleiden van pijn of zorgen voor pijnvermindering
  • De fysieke paraatheid van de patiënt verhogen
  • De patiënt voorbereiden op medische procedures en ingrepen
  • De digitale vaardigheden van de patiënt verbeteren op basis van diens interesse
  • De sociale interactie van de patiënt bevorderen door hem/haar in contact te brengen met lotgenoten en ervaringen uit te wisselen
  • Een lerend netwerk opstarten voor zorgverleners rond digitale innovatie

 

Projectteam

Nathalie

Directeur
Onze directeur heeft het hart op de tong en is een koppige doorzetster. Ze heeft een diploma Japans op zak en deed er nog een rondje sociale en culturele antropologie bij. Aan dat alles hield ze een passie voor Oosterse religies en filosofieën over. Nathalie mag graag Ben Foggle’s New Lives In The Wild bingewatchen, wat iets doet met haar sowieso al enorme verbeeldingskracht. Ze onderhoudt platonische liefdesrelaties met meerdere olijfbomen. Die bomen vinden dat zelf prima, naar verluidt.
contacteer me

Partners

"Geloven in het genezen is de helft van het genezen.' (Adriaan van Dis)