Gesubsidieerd door

Waarom Connected.Dots?

Nieuwkomers zijn sterk ondervertegenwoordigd op de arbeidsmarkt. Bovendien liggen job opportuniteiten niet altijd in lijn met hun passies, talenten en opleiding. Daarom is er nood aan ondersteuning op maat. Met Connected.Dots willen we een brug slaan tussen nieuwkomers en de creatieve industrie, zodat die laatste ook werkelijk onze diverse samenleving weerspiegelt.

Wat doet Connected.Dots?

Connected.Dots is een design collectief

  • Gebaseerd op geloof in talenten, co-creatie en collectieve besluitvorming

  • Als brug tussen de creatieve industrie en nieuwkomers

Connected.Dots werkt aan inclusie

  • Door culturele diversiteit te stimuleren in de creatieve industrie in Vlaanderen

  • Door nieuwkomers te begeleiden naar de creatieve industrie
     

Connected.Dots werkt aan werk en ondernemerschap

  • Intern: binnen Connected.Dots

  • Extern: binnen de brede creatieve industrie

Fotogalerij

Fotogalerij

Nieuwkomers & de creatieve industrie

Sinds het najaar van 2020 gaat Connected.Dots aan de slag met nieuwkomers in Antwerpen en Gent.

Het traject in Gent: 'Forget me not' deken

 

Connected.Dots bracht een design collectief samen in Gent, bestaande uit deelnemers van verschillende achtergronden, culturen en landen (België, Brazilië, Kosovo, Indonesië, Kenia, Palestina, Zweden, Turkije en Oekraïne). De deelnemers werkten samen en deelden ideeën en expertises om zo verbindingen te creëren via multiculturele dialogen. Het doel van het collectief was om textielkunst te maken die in het teken staat van ‘herinneren’.

Tijdens het project maakte het collectief een deken. De inspiratie hiervoor kwam van de bloem ‘vergeet-mij-nietje’. Elk van de deelnemers creëerde een motief met een persoonlijk verhaal en waarden, die vervolgens gecombineerd werden om nieuwe patronen voor het deken te creëren. Het deken als eindresultaat weerspiegelt vergeten tijden, ruimtes en identiteiten.

Het traject in Antwerpen: 'BEE come'

In Antwerpen ging Connected.Dots aan de slag met bijenwas. Ze creëerden DIY kits om beeswax folies te maken. Het krachtige verhaal achter het product bevindt zich in het motief van de stof die in het doosje zit. Zo vertelt het iets over de ervaring van de deelnemers als nieuwkomer in België. Vandaar de naam voor het product 'BEE come'.

Partners