Context

Het project De Duurzaamste Buurt wilt een sensibilisering creëren rond duurzaamheid in twee kwetsbare wijken in Gent: Macharius-Heirnis en Nieuw Gent.

We willen een duurzame transitie realiseren waarbij alle sociale klassen worden betrokken. Dit doen we door in co-creatie met lokale buurtbewoners en organisaties verscheidende workshops te organiseren in – je raadt het al! – thema van duurzaamheid. Denk maar aan meer groen, minder afval, gezonde voeding, hernieuwbare energie, etc.

Fotogalerij

Fotogalerij

Voor een duurzame toekomst

Samen kunnen we wél een verandering betekenen.

Workshops 

Momenteel hebben er al drie workshops plaatsgevonden.

Workshop 1 was met niemand minder dan Steven Vromman, The Low Impact Man. Via een Zoom-sessie bracht hij de belangrijkste tips en tricks rond energie besparen naar de participanten. Hij toonde ons aan hoe je als kleine consument wél een verandering kunt faciliteren.

Workshop 2 was onze eerste fysieke sessie. Een twintigtal participanten kwamen samen om DIY Bijenwasdoeken te creëren. Bijenwasdoeken zijn een milieuvriendelijker en mooier alternatief voor plastic folie. Hiernaast werd ook interactief gewerkt rond verschillende duurzame vraagstukken. Zowel voedselverspilling, plastiek afval, waterconsumptie als upcycling kwamen aan bod.

Tijdens de 3de workshop ging we met een groepje aan de slag rond moestuinieren en het ecologisch belang ervan. 

Zin om deel te nemen aan de volgende workshop?
Neem zeker eens een kijkje in onze Facebookgroep!
Hierin komen allerlei updates over voorbije en opkomende workshops.

Vragen? Ideeën? Meningen?

Stuur een mailtje naar Rilke (rilke@idrops.be) of Deniz (deniz@idrops.be). Zij lossen met veel plezier de raadsels in je hoofd op!

Projectteam

Deniz

Project manager Diversiteit en Inclusie
Als doomsday komt, zit Deniz het liefst opgesloten in een kantoorboekhandel. Niets brengt Deniz zo in vervoering als nieuwe pennen, stiften, notitieboekjes en andere schrijfwaar. Mogelijk danst ze onderwijl zonder enige gêne de lambada. Ze slaat ook wel eens aan het geïmproviseerd naaien. Sociale innovatie is voor haar: samenwerken om het leven van heel veel mensen te verbeteren. Haar held: Charlie Chaplin, omdat hij het vermogen had anderen vreugde te brengen, terwijl hij in donkere tijden leefde.
contacteer me

Partners