Maak jij straks ook het verschil voor de mantelzorgers in jouw regio?

De MantelzorgHub biedt een plan van aanpak waarmee steden en gemeenten hun mantelzorgers op korte tijd een multidisciplinaire en kwalitatieve ondersteuning kunnen bieden. Intussen is er al op 30 plaatsen in Vlaanderen een MantelzorgHub. Start jij de volgende op?

Fotogalerij

Fotogalerij

Etienne (69) zorgt al 10 jaar voor zijn vrouw Anita

"Ik ga maandelijks naar het Mantelzorgcafé om er van gedachten te wisselen met andere mantelzorgers. Want zij weten ook wat het is, om dag in dag uit voor iemand te zorgen. Het Mantelzorgcafé laadt mij weer op en zo kan ik blijven zorgen voor mijn vrouw."

WAT IS DE MANTELZORGHUB CONCREET?

De MantelzorgHub is een driedelig pakket dat bestaat uit de Mantelzorgcafés, het Mantelzorgcollege en het digitale luik De MantelzorgHub Online.

Mantelzorgcafé
Het lokale Mantelzorgcafé is een maandelijkse bijeenkomst van en voor mantelzorgers in een open, huiselijke sfeer. Het initiatief wordt opgestart en gerund door een kerngroep van enthousiaste mantelzorgers. Iedereen die kort- of langdurig zorgt voor een hulpbehoevend(e) familielid, kennis of buur is welkom. Naast ontspanning worden ook inhoudelijke thema’s behandeld samen met sprekers en experten op vraag van de mantelzorgers zelf.

De MantelzorgHub Online
Klassieke websites zijn voor mantelzorgers vaak een bron van frustratie, door het gebrek aan gebruiksgemak en begeleiding. De MantelzorgHub Online werd daarom samen met mantelzorgers ontwikkeld. Dit resulteerde in een laagdrempelig online platform met onder andere een kalender met lokale activiteiten en een nieuwsoverzicht. Bekijk hier de Mantelzorghub Online.

Mantelzorgcollege
Mantelzorgers en professionals geven aan dat ze ondersteuning kunnen gebruiken in de (zorg)taken die ze dagelijks uitvoeren. Om die reden ontwikkelde iDROPS verschillende begeleidingstrajecten en workshops, die zowel de mantelzorgers zelf als zorgprofessionals en gemeentelijke ambtenaren kunnen versterken en verbinden.

 

Overtuigd?

Benieuwd hoe u een MantelzorgHub start in uw gemeente, of hoe u een mantelzorgbeleid implementeert? We babbelen graag even met u over een individueel traject!
Mail mantelzorghub@idrops.be voor meer informatie, of plan direct een gesprek in met onderstaande knop.

 

Plan een afspraak

Partners