Een smaakmaker die wordt gesmaakt

Jens, Laura en Dirk verzorgden bij Volvo Cars en bij Anglo Belgian Corporation in Gent de workshops Digi Smaakmaker. Het doel van deze workshops? De digitale vaardigheden van het personeel opfrissen of bijscholen. In samenwerking met de Stad Gent en TOFAM Oost-Vlaanderen.

Een paar 100 medewerkers van Volvo Cars deden mee aan de workshop. De reacties waren laaiend positief. Ook bij Anglo Belgian Corporation waren ze enthousiast over de Digi Smaakmaker. Daar deed zelfs zo’n twee derde van het personeel mee.

Fotogalerij

Fotogalerij

Bart Thoen, Volvo Cars Gent:

“Wij zien dat de nood aan het meetrekken van alle mensen op het vlak van digitale kennis echt wel groot is. We vinden het belangrijk dat mensen de stap durven zetten en geen schrik hebben van de digitale wereld. iDROPS heeft hier iets ontwikkeld op maat van ons bedrijf. Een heel mooi initiatief!”

Virtual Reality

iDROPS biedt een laagdrempelige, bijna speelse methodiek aan die inzet op interactiviteit en op een slimme manier onderzoek kan doen naar de huidige percepties en motivaties van de werknemers rond digitaliteit. Ze konden onder meer meedoen aan een quiz rond hun digitale kennis, experimenteren met Virtual Reality, een digitale opdracht oplossen, werken met verschillende nieuwe apps en enkele filmpjes bekijken rond de voordelen van digitaliteit.

Op de hoogte blijven? Volg DIGI SMAAKMAKER op LinkedIn! 

Projectteam

Brecht

Projectcoördinator Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Bijgenaamd Blonde Brecht. Doe hem maar een zak chips. Of vijf. Nee, zes. Nee, een héél winkelrek. Die calorieën verbrandt hij dan wel weer dankzij zijn voorliefde voor de movement culture van Ido Portal. Concreet: Brecht brengt veel van z'n tijd in hurkzit of heupzwaaiend door, terwijl hij naar Let's Get Loud van Jennifer Lopez luistert. De rare blikken neemt hij voor lief. Als ware tech boy wil hij wel eens op café met Elon Musk, zijn lichtend voorbeeld. 'Omdat hij een visie weet te creëren op een wereld die spannend is', dixit Brecht.
contacteer me

Jens

HR Coördinator
De nobele discipline van het veldrijden houdt Jens op zondag aan het televisiescherm gekluisterd. In zijn hoofd spelen onderwijl popliedjes van de nineties. Zelf een basketbalspeler geweest, heeft hij een boon voor Michael Jordan. Jens’ motto is powered by diezelfde Jordan: "I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeeded." Breng daar maar eens iets tegenin. Mens, natuur en technologie in harmonie laten vloeien, dat is Jens z’n droom. Yep: ambitieus is ie wel!
contacteer me

Partners