Meisjes en wetenschap

 

Girls in Stem wil meisjes aanmoedigen en versterken in hun interesses in wetenschap, techniek, technologie en wiskunde. Vandaar STEM, dat verwijst naar de Engelse termen voor deze disciplines: Science, Technology, Engineering en Maths.
Hoe we dat aanpakken? Op drie niveaus!

  1. door hen in aanraking te brengen met positieve voorbeelden
  2. door hen te laten proeven van STEM-beroepen
  3. door hen te ondersteunen

Het doel is duidelijk: meisjes tot het besef laten komen dat ze een bevredigende en succesvolle carrière in wetenschap, techniek, technologie en wiskunde kunnen uitbouwen.

 

Fotogalerij

Fotogalerij

Marie Curie (Nobelprijs voor Natuurkunde én Chemie)

"Ik behoor tot degenen die denken dat wetenschap een grote schoonheid heeft."

De rol van iDROPS

Wij staan in voor de ontwikkeling van de Digital Arts Toolkit, waarbij we workshops gaan uitwerken rond Micro:bit, AR en Instagram Filters! 

 

Ook organiseren we deze zomer STEM-kampen in Spanje, Frankrijk en België :

  • Ben je een vrouw tussen de 14 en 24 jaar?
  • Geïnteresseerd om met technologie, digitale kunst en wetenschap de wereld te veranderen? ‍
  • Ben je klaar voor een internationaal avontuur?

Schrijf je dan in op deze website! https://www.girlsinstem.eu/

Meer informatie vind je in de brochure.

Projectteam

Brecht

Projectcoördinator Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Bijgenaamd Blonde Brecht. Doe hem maar een zak chips. Of vijf. Nee, zes. Nee, een héél winkelrek. Die calorieën verbrandt hij dan wel weer dankzij zijn voorliefde voor de movement culture van Ido Portal. Concreet: Brecht brengt veel van z'n tijd in hurkzit of heupzwaaiend door, terwijl hij naar Let's Get Loud van Jennifer Lopez luistert. De rare blikken neemt hij voor lief. Als ware tech boy wil hij wel eens op café met Elon Musk, zijn lichtend voorbeeld. 'Omdat hij een visie weet te creëren op een wereld die spannend is', dixit Brecht.
contacteer me

Janne

Projectmedewerker Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Chocolade of ijs (lees: sneeuw), Janne likt er haar vingers bij af of loopt er met haar blote voeten door. Naast de wondere wereld van technologie, ontdekt ze sinds kort ook de Vlaamse Gebarentaal. Misschien tolkt ze ooit wel de liedjes van Eurosong for kids 2003, die bezorgen haar namelijk pure nostalgie. Solliciteren om Jannes rolmodel te worden kan door: iets bespreekbaar te maken, een taboe te doorbreken of iets bewonderingswaardig te doen. Zo iemand inspireert haar namelijk om zelf ook beter te doen.
contacteer me

Partners

"De meest moedige daad is nog steeds om zelf na te denken. Hardop." (Coco Chanel) ~