Een zorg voor wie zorgt

 

Dementie is een groeiend maatschappelijk probleem. Een van de mogelijke oplossingen ligt in de socialisatie van de zorg. Dat lukt alleen als er meer beroep kan gedaan worden op mantelzorgers.  Alleen is dat niet zo vanzelfsprekend. Zorgen voor mensen met dementie is heel uitdagend. Nóg uitdagender dan zorgen voor iemand zonder dementie. Gevolg: ook de gezondheid van de mantelzorger krijgt het zwaarder te verduren. Monument wil specifiek voor deze groep van mantelzorgers extra ondersteuning bieden.

 

Fotogalerij

Fotogalerij

Alzheimer

Hij heeft dat treurige van een cello. Ga door zijn haar - je hand een strijkstok - en er galmt geluid uit zijn huid. Of toch wanneer zijn lichaam nog een zeldzame keer in talen spreekt. Want zijn mond is dan on-dood, zijn geest ligt in de touwen. Liegt er, met louter losse eindjes. Vindt er niks dat hem nog bindt. Weet er niemand die de bejaarde
kan terughalen uit het kind.

Veerkracht versterken

 

MONUMENT staat voor MOre NUrturing and More Empowerment Nested in Technology.
Dit project wilt de last verminderen voor mantelzorgers van mensen met dementie. Dit willen we doen door professionele en structurele steun aan te bieden en door het vormen van op maat gemaakte technologische oplossingen.

Ons ultieme doel is om de veerkracht en volharding van mantelzorgers te versterken, zodat mensen die dementie hebben langer thuis kunnen wonen.

 

Wens je dit project te volgen? Schrijf je dan nu in op de MONUMENT nieuwsbrief

Het project loopt van 1/02/2020 tot 30/09/2022.
Het totale projectbudget bedraagt €4.405.199 (ERDF steun €2.643.119).
Met de steun van het European Regional Development Fund.

Projectteam

Femke

Project manager Zorg en Welzijn
Een Facebookevenement voor een initiatie Mongoolse keelzang en Dabke? Aanwezig! In haar vrije tijd schuimt Femke de meest eigenaardige evenementen af op zoek naar unieke ervaringen. Bekomen doet ze eenmaal thuis met een boterham met pindakaas én choco op ‘Pump It Up’ van Danzel, want #zijluistertbelgisch. De ene helft van haar sociale innovatie-hart bonkt voor duurzame gedragsverandering, de andere helft deelt ze met fotografe Martine Franck voor kwetsbare mensen en hun verhaal.
contacteer me

Partners