Studio Digital focust op digitale skills

Met Studio Digital wil iDROPS digitale vaardigheden bijbrengen, onderhouden en stimuleren bij maatschappelijk kwetsbare groepen. We geven jongeren de kans om digitale vaardigheden te ontwikkelen en inspireren hen om hier ook in de toekomst aan te blijven werken. Meer concreet focussen we ons niet alleen op digitale vaardigheden, maar daarbij ook hun 21st century skills. Hierbij ligt klemtoon onder meer op het kritisch en creatief denken, mediawijsheid, samenwerking, probleemoplossend denken, ondernemerschap, digitale vaardigheden, zelfvertrouwen en computational thinking.

 

Fotogalerij

Fotogalerij

Groeiend zelfvertrouwen

Op een laagdrempelige manier begeleiden we jongeren in het uitwerken van hun eigen projecten. Dit bevordert hun persoonlijke ontwikkeling: ze worden zelfstandiger, hun zelfvertrouwen groeit en ze kijken op een positieve manier naar de toekomst.

Waarom is Studio Digital nodig?

In een snel veranderende technologische wereld zijn digitale vaardigheden erg waardevol. Studio Digital focust dan ook op digitale vaardigheden zoals coderen, monteren, werken met audio en video. Dit zijn vaardigheden waar werkgevers vaak naar op zoek zijn. Daarnaast biedt Studio Digital jongeren ook de kans om sociale en zachte vaardigheden zoals samenwerking, zelfstandigheid en empathie te ontwikkelen. Deze vaardigheden versterken jongeren naar de toekomst toe.

Met Studio Digital focussen we daarom op vijf kwetsbare doelgroepen: jongeren in OKAN-klassen, maatschappelijk kwetsbare jongeren en jeugdhuizen, delinquenten in de gevangenis, jongeren met autisme en jongeren met visuele beperking.

 

Hoe werkt Studio Digital?

Elk traject van Studio Digital is gebaseerd op Human-Centered Design (HCD). We vertrekken vanuit de passies en interesses van onze deelnemers en stimuleren jongeren zo om een idee te ontwikkelen. De sessies van Studio Digital hebben dan ook vaak een creatieve insteek. De bedoeling is dat ze hun ideeën omzetten in daden. Hierdoor creëren we toekomstperspectief, zowel op het vlak van verdere studies als werkgelegenheid.

 

Projectteam

Sofie

Team Coördinator Onderwijs en Toekomstvaardigheden
Er schuilt een Pipi Langkous – lees: een rebelse, autonome power girl – in Sofie, die graag een kilo zoete, zwarte drop wegwerkt. Dagelijks. Niettemin heeft ze een puntgaaf gebit. Il faut le faire. Sofie heeft een zwak voor foute liedjes (‘Traag’ van Kraantje Pappie, yup), de jongerenserie wtFOCK en Filosoof Yuval Noah Harrari. 'Hij laat me uitzoomen en stilstaan bij de uitdagingen van de 21ste eeuw', aldus Sofie. Haar dada? Toegankelijk digitaal design, onderzoek en impactmetingen! Tjakkaa!
contacteer me
Meer digitale skills én een versterking van zachte vaardigheden, dat is de inzet van Studio Digital