Studio Digital focust op digitale skills

Met Studio Digital versterkt iDROPS het digitaal zelfvertrouwen bij mensen in kwetsbare contexten, op een speelse, leuke en innovatieve manier. Door digitaal te prikken en het actief wegwerken van digitale drempels empoweren we mensen in kwetsbare contexten om deel te nemen aan de steeds digitalere samenleving.

Naast de focus op digitale vaardigheden, besteden we in onze trajecten ook aandacht aan andere 21st century skills zoals kritisch en creatief denken, mediawijsheid, samenwerken, probleemoplossend denken en ondernemerschap. 

Studio Digital wordt sinds 2017 gefinancierd door DBSF, het Digital Belgium Skills Fund.

 

Fotogalerij

Fotogalerij

Groeiend zelfvertrouwen

Op een laagdrempelige manier begeleiden we de deelnemers in het uitwerken van hun eigen projecten. Dat eigenaarschap zet hen in hun kracht.

Waarom is Studio Digital nodig?

In een snel veranderende technologische wereld zijn digitale vaardigheden een noodzaak. Studio Digital focust dan ook op digitale vaardigheden zoals coderen, monteren, werken met audio en video. Dit zijn vaardigheden waar werkgevers vaak naar op zoek zijn. 

Met Studio Digital focussen we op kwetsbare doelgroepen. De Studio Digital methodieken werden al toegepast in partnerschap met het jeugdwelzijnswerk, OKAN-leerkrachten, gevangenissen, scholen en centra voor begeleiding van mensen met een verstandelijke handicap.

 

Hoe werkt Studio Digital?

Elk traject van Studio Digital is gebaseerd op Human-Centered Design (HCD). We vertrekken vanuit de passies en interesses van onze deelnemers en stimuleren jongeren zo om een idee te ontwikkelen. De sessies van Studio Digital hebben dan ook vaak een creatieve insteek. De bedoeling is dat ze hun ideeën omzetten in concrete output.

 

Meer ontdekken over Studio Digital?
Volg Studio Digital Wallonië op Instagram!

Projectteam

Coraline

Project manager Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Coraline is onze Waalse collega. Zij zet iDROPS op de kaart aan de andere kant van de taalgrens. De weg naar haar hart? Simpel: chocolade en champagne. Grappig: Coraline prevelt een wens telkens ze tijd betrapt op een dubbele aanduiding. Die van 13u13 is nog niet uitgekomen. Ze hoopt op meer geluk om 08u08. In afwachting daarvan luistert ze naar Franstalige nineties hits. Cora loves to empower people. Haar inspiratie haalt ze bij de Franse eco-activiste Camille Etienne.

contacteer me

Janne

Project manager Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Chocolade of ijs (lees: sneeuw), Janne likt er haar vingers bij af of loopt er met haar blote voeten door. Naast de wondere wereld van technologie, ontdekt ze sinds kort ook de Vlaamse Gebarentaal. Misschien tolkt ze ooit wel de liedjes van Eurosong for kids 2003, die bezorgen haar namelijk pure nostalgie. Solliciteren om Jannes rolmodel te worden kan door: iets bespreekbaar te maken, een taboe te doorbreken of iets bewonderingswaardig te doen. Zo iemand inspireert haar namelijk om zelf ook beter te doen.
contacteer me

Brecht

Project manager Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Bijgenaamd Blonde Brecht. Doe hem maar een zak chips. Of vijf. Nee, zes. Nee, een héél winkelrek. Die calorieën verbrandt hij dan wel weer dankzij zijn voorliefde voor de movement culture van Ido Portal. Concreet: Brecht brengt veel van z'n tijd in hurkzit of heupzwaaiend door, terwijl hij naar Let's Get Loud van Jennifer Lopez luistert. De rare blikken neemt hij voor lief. Als ware tech boy wil hij wel eens op café met Elon Musk, zijn lichtend voorbeeld. 'Omdat hij een visie weet te creëren op een wereld die spannend is', dixit Brecht.
contacteer me

Digital Belgium Skills fund

Meer digitale skills én minder digitale vrees, dat is de inzet van Studio Digital