Studio Digital focust op digitale skills

Met Studio Digital wil iDROPS digitale vaardigheden bijbrengen, onderhouden en stimuleren bij maatschappelijk kwetsbare groepen. We geven onder andere jongeren de kans om digitale vaardigheden te ontwikkelen en inspireren hen om hier ook in de toekomst aan te blijven werken. Meer concreet focussen we ons niet alleen op digitale vaardigheden, maar daarbij ook hun 21st century skills. Hierbij ligt klemtoon onder meer op het kritisch en creatief denken, mediawijsheid, samenwerking, probleemoplossend denken, ondernemerschap, digitale vaardigheden, zelfvertrouwen en computational thinking.

 

Fotogalerij

Fotogalerij

Groeiend zelfvertrouwen

Op een laagdrempelige manier begeleiden we jongeren in het uitwerken van hun eigen projecten. Dit bevordert hun persoonlijke ontwikkeling: ze worden zelfstandiger, hun zelfvertrouwen groeit en ze kijken op een positieve manier naar de toekomst.

Waarom is Studio Digital nodig?

In een snel veranderende technologische wereld zijn digitale vaardigheden erg waardevol. Studio Digital focust dan ook op digitale vaardigheden zoals coderen, monteren, werken met audio en video. Dit zijn vaardigheden waar werkgevers vaak naar op zoek zijn. Daarnaast biedt Studio Digital jongeren ook de kans om sociale en zachte vaardigheden zoals samenwerking, zelfstandigheid en empathie te ontwikkelen. Deze vaardigheden versterken jongeren naar de toekomst toe.

Met Studio Digital focussen we daarom op vijf kwetsbare doelgroepen: jongeren in OKAN-klassen, maatschappelijk kwetsbare jongeren en jeugdhuizen, delinquenten in de gevangenis, jongeren met autisme en jongeren met visuele beperking.

 

Hoe werkt Studio Digital?

Elk traject van Studio Digital is gebaseerd op Human-Centered Design (HCD). We vertrekken vanuit de passies en interesses van onze deelnemers en stimuleren jongeren zo om een idee te ontwikkelen. De sessies van Studio Digital hebben dan ook vaak een creatieve insteek. De bedoeling is dat ze hun ideeën omzetten in daden. Hierdoor creëren we toekomstperspectief, zowel op het vlak van verdere studies als werkgelegenheid.

 

Projectteam

Sofie

Team Coördinator Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Er schuilt een Pipi Langkous – lees: een rebelse, autonome power girl – in Sofie, die graag een kilo zoete, zwarte drop wegwerkt. Dagelijks. Niettemin heeft ze een puntgaaf gebit. Il faut le faire. Sofie heeft een zwak voor foute liedjes (‘Traag’ van Kraantje Pappie, yup) en kinderfilms. Haar dada? Toegankelijk digitaal design, onderzoek en impactmetingen! Tjakkaa!
contacteer me

Coraline

Projectcoördinator Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Coraline is onze Waalse collega. Zij zet iDROPS op de kaart aan de andere kant van de taalgrens. De weg naar haar hart? Simpel: chocolade en champagne. Grappig: Coraline prevelt een wens telkens ze tijd betrapt op een dubbele aanduiding. Die van 13u13 is nog niet uitgekomen. Ze hoopt op meer geluk om 08u08. In afwachting daarvan luistert ze naar Franstalige nineties hits. Cora loves to empower people. Haar inspiratie haalt ze bij de Franse eco-activiste Camille Etienne.

contacteer me

Brecht

Projectcoördinator Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Bijgenaamd Blonde Brecht. Doe hem maar een zak chips. Of vijf. Nee, zes. Nee, een héél winkelrek. Die calorieën verbrandt hij dan wel weer dankzij zijn voorliefde voor de movement culture van Ido Portal. Concreet: Brecht brengt veel van z'n tijd in hurkzit of heupzwaaiend door, terwijl hij naar Let's Get Loud van Jennifer Lopez luistert. De rare blikken neemt hij voor lief. Als ware tech boy wil hij wel eens op café met Elon Musk, zijn lichtend voorbeeld. 'Omdat hij een visie weet te creëren op een wereld die spannend is', dixit Brecht.
contacteer me

Janne

Projectmedewerker Digitale inclusie en Toekomstvaardigheden
Chocolade of ijs (lees: sneeuw), Janne likt er haar vingers bij af of loopt er met haar blote voeten door. Naast de wondere wereld van technologie, ontdekt ze sinds kort ook de Vlaamse Gebarentaal. Misschien tolkt ze ooit wel de liedjes van Eurosong for kids 2003, die bezorgen haar namelijk pure nostalgie. Solliciteren om Jannes rolmodel te worden kan door: iets bespreekbaar te maken, een taboe te doorbreken of iets bewonderingswaardig te doen. Zo iemand inspireert haar namelijk om zelf ook beter te doen.
contacteer me
Meer digitale skills én een versterking van zachte vaardigheden, dat is de inzet van Studio Digital