Studio Waste #beatingtheodds wil jongeren van alle achtergronden tools geven en prikkelen om de eerste stappen te zetten richting een eigen duurzaam bedrijfje.

Studio Waste #beatingtheodds start in oktober 2022 met een reeks van 6 praktische design workshops waarin jongeren ieder hun eigen circulaire product bedenken. Vanaf januari leggen we de focus in 12 sessies op hoe je het product in de markt kan zetten, en leren deelnemers de basisvaardigheden om een eigen bedrijfje met impact te starten.

Je doelgroep bereiken is vaak een uitdaging, daarom hebben we voor de communicatie van Studio Waste #beatingtheodds nauw samengewerkt met organisaties die heel dicht bij de doelgroep staan en de campagne getoetst bij de jongeren zelf.

3D letters: Studio Waste #beatingtheodds met op de achtergrond een explosie aan afval.

Het doel van het project is aan de ene kant om jongeren vanuit alle achtergronden kennis te laten maken met ecologie, duurzaamheid en de circulaire economie. Door jongeren te prikkelen rond deze onderwerpen hopen we ook hun omgeving hierin mee te krijgen. En aan de andere kant om hen te motiveren, te ondersteunen en de skills bij te brengen om te ondernemen met impact.

In een eerste reeks van 6 sessies brengen we al doende technieken als Design Thinking, circulair design en prototyping aan. Deelnemers gaan aan de slag met afval en bedenken een product of dienst gebaseerd op de gekozen afvalstroom.

Voor een tweede reeks van 12 sessies werken we samen met Impact Shakers. Deelnemers leren er op een toegankelijke manier hoe ze met hun product of dienst een duurzaam bedrijfje kunnen starten.

Projectwebsite: studiowaste.be

 

Meer info? Zin om samen te werken?
→ Stuur een mailtje naar ralph@idrops.be

Partners

Duurzaam ondernemen is voor iedereen! –