Gesubsidieerd door

Wie zorgt er voor de mantelzorger?

 

Eén op vijf Vlamingen combineren hun werk met de zorg voor iemand in hun naaste omgeving. En dat is niet gemakkelijk. Zeker niet wanneer zij nog volop in de startblokken van hun leven staan. 

Het ziet er echter naar uit dat de vraag naar mantelzorg alleen maar lijkt toe te nemen. Gepaard met de huidige tendens om steeds meer thuis te werken, is er dringend behoefte aan meer balans. Eén op vier mantelzorgers ervaart de combinatie werk/zorg tijdens de huidige coronacrisis als moeilijk.

Wij willen jonge werkende mantelzorgers en hun werkgevers helpen om een beter evenwicht te vinden tussen de verantwoordelijkheden thuis en op het werk. We willen leeftijdsspecifieke ondersteuning voorzien van bij de start van hun loopbaan.
Zo kunnen ze langer en kwaliteitsvol werken én zorgen voor zichzelf, die ander en elkaar.

 

 

 

Fotogalerij

Fotogalerij

De mantelzorger centraal

Work.Care.Work vertrekt vanuit de visie van 'human-centered design'. We geloven dat de jonge mantelzorger zelf het best kan aangeven waar zij/hij nood aan heeft.
Hun noden staan steeds centraal en zullen de uiteindelijke output van dit project bepalen.

Samen sterk

Samen met jonge werkende mantelzorgers willen we een prototype maken van een laagdrempelig technologisch hulpmiddel ter ondersteuning van hun psychosociale welzijn. 

We willen hen helpen door het bv. gemakkelijker te maken om gepersonaliseerde informatie te bekomen (bv. van hun rechten en statuten op het werk), een overzicht te krijgen van de reeds bestaande dienstverlening/zorgaanbod en sociaal contact met leeftijdsgenoten in dezelfde situaties te vergroten.

We hopen dat dit project zorgt voor meer sensibilisering rond dit thema, meer erkenning en begrip op de werkvloer en een concrete steun mag zijn voor het welzijn van deze jonge mantelzorgers.
 

GEZOCHT!

Ben je tussen 18 en 35 jaar? Combineer je werk met zorg voor iemand in je naaste omgeving? Dan ben jij diegene die wij zoeken! 
Nog tot eind mei 2021
zijn we volop bezig met het zoeken van jonge mantelzorgers die hun mening rond dit thema willen geven. Wil je graag meedoen? Vul dan asap onze onze korte online vragenlijst in en laat je gegevens achter indien je graag verder betrokken wenst te worden. 

Nog vragen?
Wil je niet meedoen, maar gewoon op de hoogte gehouden worden van dit project?
Stuur dan een mailtje naar workcarework@idrops.be of annelien@idrops.be.

Download hier onze digitale flyer.

 

Dit project geniet financiële steun van het Europees Sociaal Fonds.

Projectteam

Annelien

Projectmedewerker Zorg en Welzijn
Dat ze geen Japanse is, verbaast ons. Je vindt haar iedere ochtend met een kop Japanse thee en is gepassioneerd door zowat alles wat met dit land te maken heeft. Verder heeft ze een fascinatie voor de fysieke en mentale staat van de mens. Zo weten ontwerpers Neri Oxman en Agi Haines haar steeds te inspireren. Gezien haar artistieke achtergrond, is social design zoals dat van Studio Roosegaarde helemaal haar ding.
contacteer me

Nathalie

Directeur
Onze directeur heeft het hart op de tong en is een koppige doorzetster. Ze heeft een diploma Japans op zak en deed er nog een rondje sociale en culturele antropologie bij. Aan dat alles hield ze een passie voor Oosterse religies en filosofieën over. Nathalie mag graag Ben Foggle’s New Lives In The Wild bingewatchen, wat iets doet met haar sowieso al enorme verbeeldingskracht. Ze onderhoudt platonische liefdesrelaties met meerdere olijfbomen. Die bomen vinden dat zelf prima, naar verluidt.
contacteer me

Partners

"Collega's kijken soms wantrouwig op wanneer ik hen vertel dat ik plots door moet om mijn mentaal zieke zus te helpen. Bij een collega die vroeger door moest voor de kinderen, knikte iedereen begrijpend mee."