Gesubsidieerd door

Fotogalerij

Fotogalerij

Barack Obama

"We zijn en zullen altijd een natie zijn van immigranten. Wij zijn ooit ook vreemden geweest."

Van vaardigheidstrainingen tot netwerken

Your Global Future wil nieuwkomers versterken en gebruikt daarvoor drie inhoudelijke kapstokken:

 

  • Het stimuleren van een ondernemersattitude, het ontdekken van ondernemerspotentieel & deelnemers verbinden met vervolgtrajecten rond ondernemerschap voor nieuwkomers.
  • Het trainen van vaardigheden die centraal staan in deze 21st eeuw, zoals probleemoplossend denken, creativiteit, emotionele intelligentie, digitale zelfredzaamheid, samenwerken, projectmanagement, cognitieve flexibiliteit …
  • Het uitbreiden van netwerken en het vormen van nieuwe connecties met lokale ondernemers, gelijkgezinden, experts …

 

Aanpak

De vaardigheden worden aangeleerd door ze toe te passen. Op die manier zullen de deelnemers in groepjes problemen onderzoeken en op actieve manier oplossingen creëren en testen met gebruikers. Rond de finale oplossing zal een nieuwe (fictieve) onderneming opgericht worden die wordt gepresenteerd tijdens de laatste sessie.
De deelnemers werken in teamverband en worden bijgestaan door experts en inspirerende lokale ondernemers. Deze helpende handen en hoofden delen hun ervaringen en zorgen met toegankelijke hulpmiddelen ervoor dat de deelnemers zelf met inzichten en ideeën komen, zelf plannen en taken verdelen, zelf creëren, prototypen, testen en zelf visualiseren en presenteren.

Transnationale uitwisseling

Binnen Your Global Future werken we nauw samen met de gemeente Utrecht voor het uitwisselen van leerlessen en aanpakken over de grenzen heen.

Projectteam

Deniz

Projectcoördinator Diversiteit en Inclusie
Als doomsday komt, zit Deniz het liefst opgesloten in een kantoorboekhandel. Niets brengt Deniz zo in vervoering als nieuwe pennen, stiften, notitieboekjes en andere schrijfwaar. Mogelijk danst ze onderwijl zonder enige gêne de lambada. Ze slaat ook wel eens aan het geïmproviseerd naaien. Sociale innovatie is voor haar: samenwerken om het leven van heel veel mensen te verbeteren. Haar held: Charlie Chaplin, omdat hij het vermogen had anderen vreugde te brengen, terwijl hij in donkere tijden leefde.
contacteer me

Partners

"Migratie is een uitdrukking van het menselijke streven naar waardigheid, veiligheid en een betere toekomst." (Ban Ki-moon) ~