Vorige maand ging iDROPS met neurodivergente en neurotypische jongeren aan de slag om een inclusieve stad te ontwerpen tijdens de summer school van het project Inclusively Wired in doe- en denkplek BROEI.

IDROPS is een Gents designbureau dat innovatietrajecten opstelt en begeleidt voor inclusie en welzijn in gemeentes, organisaties en bedrijven.

Met het project Inclusively Wired wil IDROPS een onderwijs- en werkcontext creëren die neurodiversiteit omarmt en ondersteunt. Daarnaast moet het project de veerkracht en het zelfvertrouwen van neurodivergente jongeren versterken.

 

Fotogalerij

Fotogalerij

Inspiratie en ontspanning tijdens de summer school "Inclusively Wired - De neuro-inclusieve stad" in doe- en denkplek BROEI

 

Voor het programma van de summer school De neuro-inclusieve stad werkte IDROPS samen met neurodivergente designer Daisy Dawson en Valentine Langlais. Zij gingen samen met de deelnemers op gedachtenreis naar een onbewoond eiland waar ze een stad konden bouwen volgens de noden van neurodivergente jongeren. In een reeks van workshops en gesprekken kreeg de stad vorm door het bouwen van prototype-shelters en de opname van een audiomanifesto. Als afsluiter werden de resultaten voorgesteld aan de stad, publiek en betrokken organisaties in een expo.

Uit deze eerste seasonal school bleek vooral dat de initiële stap voor inclusie zal bestaan uit het creëren van awareness en toegang tot opleiding en info.

In de herfstvakantie zal een tweede editie, deze keer een autumn school, doorgaan waar neurodivergente en neurotypische jongeren samen de bevindingen verder kunnen uitdiepen in een leuk en ontspannend vakantiekamp.

 

→ Meer info over het project en de autumn school vind je op de projectpagina van Inclusively Wired