Neurodiversiteit is, zoals andere vormen van diversiteit, een sterkte die we moeten omarmen en waaruit we nieuwe inzichten kunnen putten die de wereld een mooiere en inclusievere plek kan maken.

We willen een onderwijs- en werkcontext creëren die neurodiversiteit omarmt en ondersteunt! Met design versterken we de veerkracht en het zelfvertrouwen van neurodiverse jongeren. Als maatschappij worden we rijker door te putten uit een bredere bron van ideeën en creativiteit, en zo werken we collectief aan een duurzame wereld.

Met Inclusively Wired bouwen we samen aan een inclusieve omgeving

De themadag neurodiversiteit tijdens Design Fest Gent was de aftrap van Inclusively Wired. Een project waarin we samen met designers en jongeren een ontwerpvoorstel uitwerken voor een neuro-inclusieve samenleving. 

In een beukenhouten constructie omhuld met handgeweven doeken in aardetinten vind een panelgesprek plaats. 3 pannel leden luisteren naar de vraag van de moderator.
In een lichtrijke ruimte is een klein eilandje aangelegd met zand. Rond dit eiland liggen kleurige handgemaakte kussens in leuke vormen. Op deze kussens zitten 5 jonge mensen terwijl ze een gesprek voeren.

In de Summer School De neuro-inclusieve stad gingen we begin juli met zowel neurodiverse als neurotypische jongeren en designers aan de slag om een aantal ingrepen te ontwerpen en te prototypen die van Gent en andere steden een inclusievere plaats kunnen maken!

→ Terugblik op de Summer School

Tijdens een Autumn School in de herfstvakantie geven we samen met neurodiverse jongeren vorm aan een sculpturaal baken voor neurodiversiteit.

 

Vragen? Zin om samen te werken?
→ Stuur een mailtje naar ralph@idrops.be

 

Partners

Samen bouwen aan een neuro-inclusieve stad -